Megjithëse nuk jam një mjeshtër kuzhine, thjesht më pëlqen të gatuaj dhe kohët e fundit jam sfiduar të gatuaj nga e para me përbërës vegjetalë, të bërë vetë. Më duhet ta pranoj, nuk është një proces i lehtë.
Blerja e përbërësve të freskët është një gjë, por mbajtja e tyre të freskët është një tjetër.
Përbërësi më i vështirë për t’u mbajtur të freskët dhe të shijshëm? Bimët, të cilat janë mjaft të rëndësishme për një gatim të shëndetshëm.
Duke pasur parasysh se sa e vështirë është të mbash të freskëta, nuk është për t’u habitur që kaq shumë njerëz përdorin barishte të thara dhe të ambalazhuara, kur gjëja e vërtetë mund të jetë kaq e shtrenjtë dhe të jetë aq e madhe. Shumë shpesh, para se të përdorja tufat e borzilokut dhe koprën, ato ishin të shpërndara tashmë në frigoriferin tim.
Për këtë arsye thjesht më pëlqen kjo shije për gatim që do ta shihni më poshtë!
Me disa kuba të thjeshtë akulli, barishtet e humbura do të jenë një gjë e së kaluarës.
Jo vetëm edukimi i shëndetshëm, por edhe vigjilenca dhe përkushtimi i tij janë më të kërkuarat./abcnews.al