Ha, pi dhe vetëm jep përgjigje, japonezi paguhet për të mos bërë asgjë

schedule08:42 - 6 Prill, 2021

schedule 08:42 - 6 Prill, 2021

Ka diçka në lidhje me përtacinë ose duke mos bërë asgjë që të tërheq. Për disa, kjo është një mënyrë e zgjidhjes, për të tjerët, është një shkëputje nga rutina e përditshme. Dhe ka disa që janë thelbësisht dembelë dhe refuzojnë të lëvizin nga shtrati i tyre edhe për të bërë një detyrë të zakonshme siç është vendosja e pjatës në tryezën e ngrënies.

Bertrand Russell madje shkroi një ese me temë “Lavde ndaj përtacisë”.

Por, edhe këtu është pyetja e madhe, a do të paguheshit sepse nuk keni bërë asgjë? Nëse do të ishit në Japoni, po.

Shoji Morimoto, 37 vjeç, ka siguruar jetesën duke marrë me qira veten “për të mos bërë asgjë”, duke grumbulluar një numër të madh ndjekësish në internet dhe mijëra klientë.

Për 10,000 jen, plus shpenzimet për udhëtime dhe vakte, çdokush mund të marrë me qira Shoji Morimoto nga Tokio në Japoni, por ai nuk do të bëjë asgjë përveç “të hajë, të pijë dhe të japë një përgjigje të thjeshtë”.

Morimoto së pari ofroi shërbimet e tij në qershor 2018 pasi postoi një cicërimë ku shkruhej: “Unë ofroj veten me qira, si një person që nuk bën asgjë.

“A është e vështirë për ju të hyni vetë në një dyqan? A ju mungon një lojtar në ekipin tuaj? Keni nevojë për dikë që të mbajë një vend për ju? Unë nuk mund të bëj asgjë përveç gjërave të lehta”.

Megjithëse fillimisht filloi duke ofruar shërbimet e tij falas, Morimoto tani akuzon për të zvogëluar vëllimin e kërkesave dhe për të dekurajuar humbësit e kohës, sipas Independent.

Ai vlerëson se është punësuar nga mbi 3,000 klientë deri më sot dhe thotë se sheh tre ose katër klientë në ditë, duke kaluar dy deri në tre orë mesatarisht me secilin person.

Ai i merr kërkesat përmes llogarisë së tij në Tëitter ku ka grumbulluar mbi 270,000 ndjekës.

Ndërsa njerëzit e marrin me qira për arsye të ndryshme, shumica janë të mërzitur ose të vetmuar dhe thjesht duan që dikush t’i dëgjojë.

Çdo ditë pune është e ndryshme për Morimoto. Një ditë ai ha drekën me një person, ndërsa në një tjetër po shoqëron dikë që bën kërkesë për divorc, duke i siguruar atyre mbështetje morale. Në disa ditë ai thjesht ulet me njerëzit që ndajnë hidhërimet e tyre, si të dëgjosh punonjësit e kujdesit shëndetësor që luftojnë me punën e tyre.

Një burrë e punësoi atë për të përshkruar një vrasje që ai kishte kryer, ndërsa një tjetër pagoi Morimoto për ta marrë atë nga spitali për të rishikuar vendin ku ai kishte tentuar vetëvrasjen. Ai madje ka qenë në Disneyland me një klient.

Në më pak se tre vjet Morimoto , i cili kishte punuar si shkrimtar dhe redaktor para se të linte “të mos bënte asgjë”, ka botuar libra në lidhje me zgjedhjen e tij të karrierës dhe madje frymëzoi një dramë televizive./abcnews.al