Grafiku: Vendet më të lumtura në botë

schedule22:43 - 11 Nëntor, 2021

schedule 22:43 - 11 Nëntor, 2021

Skandinavia është ende vendi i lumtur në botë, duke mbajtur fort 3 vendet më të mira të Raportit Botëror të Lumturisë në vitin 2020. Finlanda, Islanda dhe Danimarka u emëruan si tre vendet më të lumtura në botë në studimin që bazohet në sondazhet e Gallup si dhe treguesit e zhvillimit.

Pavarësisht fillimit të pandemisë COVID-19, rezultatet e lumturisë nuk ndryshuan shumë në mbarë botën në vitin 2020. Shumica e intervistave për raportin u kryen gjatë valës së parë të pandemisë në pranverën e 2020.

Zvicra u ngrit dy herë nga viti 2019, duke u renditur e katërta. Gjermania madje u ngjit me dhjetë renditje në vendin e shtatë. Zelanda e Re është tani i vetmi vend jo-europian që hyn në top 10-shen e vendeve më të lumtura pasi Kanadaja u zhyt në vendin e 15-të.


SHBA u ngrit nga renditja e 19-të në vendin e 14-të, ndërkohë që ishte në rënie për MB-në. Vendi ra nga renditja 14 në vendin e 18. Izraeli u bë vendi i dytë më i lartë jashtë Europës në vendin e 11-të, ndërsa Tajvani shënoi pikën më të lartë në Azi (renditja 19). Vendi me pikët më të mira nga Afrika ishte Nigeria në renditjen e 59-të.

Statistika burimore:

/abcnews.al