Gjyqi i Calciopoli, apeli i ri për Juventusin

schedule23:35 - 6 Tetor, 2022

schedule 23:35 - 6 Tetor, 2022

Juventus nuk ka ndërmend të heqë dorë në frontin e Calciopoli. Biankonerët zyrtarizuan sot, në Raportin Vjetor Financiar më 30 qershor 2022, një tjetër ankim në Gjykatën Administrative Rajonale të Lazios. Më poshtë përmbajtja e shënimit të publikuar nga bianconerët.

Ankesa e Calciopolit

“Më 12 janar 2019, Juventusi paraqiti  një ankim pranë Bordit të Garancive Sportive të CONI, i  cili gjykon vetëm vendimet e Drejtësisë Sportive, të cilat ndryshe nuk mund të kundërshtohen, thuhet në dokument. Ankesa kundërshtoi rezolutën e Këshillit Federal nr. 219 / CF që refuzoi kërkesën  e Juventusit për revokimin e dispozitës së Komisionerit të Jashtëzakonshëm për dhënien e titullit një klubi tjetër. Në apel thuhet se rasti nuk kishte për qëllim marrjen e një sanksioni disiplinor, për të shmangur përgjigjen e qartë, të miratuar nga Këshilli Federal, se çështja i kalohet ekskluzivisht Drejtësisë Sportive dhe jo organeve drejtuese të Federatës. Bordi i Garancive Sportive, më 27 maj 2019, e shpalli  ankesën e Juventusit të papranueshëm”.

“Kundër këtij vendimi, meqenëse Juventusit nuk i është caktuar një gjyqtar sportiv për të vendosur mbi themelin e çështjes, i njëjti klub ka paraqitur  ankesë në Gjykatën Kombëtare Federale më 11 korrik 2019, me një pajisje, Gjykata Federale Kombëtare e shpalli ankesën të papranueshme. Juventus, kundër kësaj pajisjeje, ka paraqitur një ankesë në Gjykatën Federale të Apelit, e cila në datën 30 gusht 2019 ka refuzuar edhe këtë ankesë. Këto vendime u kundërshtuan nga Juventusi para Bordit të Garancive Sportive, i cili me vendimin e datës 6 nëntor 2019 e shpalli ankesën të papranueshme. Kundër vendimeve të Bordit të Garancisë Sportive të datës 27 maj 2019 dhe 6 nëntor 2019, u bënë ankimime në Gjykatën Administrative Rajonale të Lazios, brenda kushteve të ligjit, gjë që solli vendimet e mëposhtme me RG. 8897/2019 dhe RG. 1867/2020. Të dyja rastet u  caktuan në Seksionin I Ter për seancën e përbashkët të caktuar për 18 tetor 2022″. /G.D abcnews.al/