Gjykatësja kërkon që t’i dërgohet Kongresit raporti i plotë i Mueller

schedule13:35 - 26 Tetor, 2019

schedule 13:35 - 26 Tetor, 2019

Një gjykatëse në Shtetet e Bashkuara urdhëroi Departamentin e Drejtësisë që t’i japë Kongresit dëshminë e ish-këshilltarit të posaçëm, Robert Mueller, lidhur me ndërhyrjen ruse në zgjedhjet amerikane. Ligjvënësit amerikanë janë duke mbledhur të dhëna mbi hetimin për shkarkimin e presidentit, Donald Trump.

Gjykatësja amerikane Beryl Hoëell urdhëroi Departamentin e Drejtësisë që t’i japë një komiteti të Kongresit, dëshminë që kishte dhënë para Jurisë së Madhe, ish-këshilltari i posaçëm Robert Mueller, i cili ka hetuar ndërhyrjen ruse në zgjedhjet amerikane. Kjo dëshmi është urdhëruar t’u jepet kongresistëve, teksa ligjvënësit amerikanë janë duke mbledhur të dhëna mbi hetimin për shkarkimin e presidentit, Donald Trump.

Vendimi i 25 tetorit njëherësh konfirmon ligjshmërinë e hetimit për procedurat e shkarkimit të Trumpit, teksa gjyqtarja, Beryl Hoëell urdhëroi Departamentin e Drejtësisë që t’i dorëzojë materialet pranë Komitetit për Drejtësi të Dhomës së Përfaqësuesve deri më 30 tetor.

Departamenti amerikan i Drejtësisë tha se po rishikon vendimin dhe se administrata Trump pritet ta apelojë atë. Kryetarja e Dhomës së Përfaqësuesve, demokratja Nency Pelosi tha se vendimi i gjykatëses “është goditje tjetër ndaj përpjekjeve të presidentit Trump që ta vë veten mbi ligjin”. Kongresi deri më tani ka pranuar vetëm informacione të redaktuara nga raporti i Muellerit./ABC News Albania