Gjykata e Vlorës pushon çështjen për ish-kryebashkiakun Shpëtim Gjika

schedule22:45 - 15 Korrik, 2019

schedule 22:45 - 15 Korrik, 2019

Gjykata e Vlorës pushon çështjen penale për ish-kryebashkiakun e Vlorës Shpëtim Gjika, i cili akuzohej për dhënien me koncesion të parkimeve në Vlorë për 15 vite. Bashkë me të akuzoheshin edhe 7 zyrtarë të tjerë për veprën penale të shpërdorimit të detyrës. Gjyqtarja që ka vendosur pushimin e çështjes është Atalanta Zeqiraj, ndërsa prokuroria pritet ta ankimojë këtë vendim.

Shpetim Gjika ka qenë kryetarit i bashkisë së Vlorës, në kohën kur është dhënë koncensioni për parkimet me pagesë për kompaninë “Tis Park”. Për këtë çështje ishte nën hetim dhe nënkryetari i bashkisë Ardian Musta, si dhe zyrtarë të tjerë të bashkisë. Prokuroria ka hedhur dyshimet se leja për këtë koncesion është dhënë kundrejt ryshfetit.

/ABC news Albania 24/7