Gjeniu 12-vjeçar që përfundon shkollën e mesme dhe kolegjin në të njëjtën kohë

schedule09:51 - 29 Prill, 2021

schedule 09:51 - 29 Prill, 2021

Një 12 vjeçar nga Karolina e Veriut përdori kohën e lirë gjatë pandemisë për të marrë disa mësime shtesë në shkollë. Tani një vit më vonë, Mike Wimmer po bëhet gati të diplomohet në shkollën e mesme dhe kolegj në të njëjtën javë.  Ai përfundoi katër vitet e shkollës së mesme dhe mori një diplomë bashkëpunimi dy vjeçare në një vit.

12 vjeçari do të diplomohet nga Kolegji Komunitar Rowan-Cabarrus më 21 maj dhe nga Shkolla e Mesme e Akademisë Concord më 28 maj. Studenti po ndiqte mësimet në dy shkolla njëkohësisht kur kuptoi se me ritmin që po ndiqte, do t’i duheshin dhe pak punë për të marrë diplomën. Ai mësoi pothuajse të gjithë programimin dhe njohuritë e tij robotike përmes videove në internet.

“Qëllimi im sipërmarrës është të ndërtoj teknologji që u mundëson njerëzve të jetojnë jetë më të mirë,” tha ai. “Nëse një derë është e mbyllur, ai do të gjejë një mënyrë tjetër për të kuptuar se si t’i përmbushë qëllimet e tij,” tha nëna e tij, Melissa Wimmer. /abcnews.al