Lëkura e portokallit është një nga të paktat që nuk hahet e gjallë. Megjithatë përdorimet e saj në shtëpi janë të shumta dhe ne kemi më të mirën për ju!
Po sikur të vendosni disa lëkura portokalli në furrë? E gjithë furra do të ketë aromë myshku dhe çdo erë e pakëndshme do të zhduket brenda pak minutash. Ky truk është i mrekullueshëm sidomos për ato ditë kur gatuani një ushqim me erë shumë të fortë.
Pasi ta keni gatuar ushqimin dhe ta nxirrni nga furra, vendoseni furrën në 180 gradë. Më pas vendosni disa lëkurë portokalli në furrë në një tepsi.
Lërini lëvozhgat në furrë për 15-30 minuta dhe furra juaj dhe e gjithë kuzhina do të kenë erë myshku.
Këshillë
Dëshironi të nuhasni të gjithë shtëpinë me aromë portokalli? Hidhni ujë në një tenxhere dhe vendoseni në majë të sobës. Shtoni disa lëkura portokalli dhe lërini të ziejnë. Në këtë mënyrë e gjithë shtëpia do të ketë aromë myshku./abcnews.al