Cilësia e parë e kumbullave të thata është pasuria në fibra.
“Në një kile (240 kalori) ka 742 g fibra, ose rreth një e katërta e shumës së rekomanduar ditore,” sipas një eksperti shëndetësor.
Kjo sasi ndihmon për të “shuar” në organizëm inflamimin sistemik, përgjegjës për degjenerimin e qelizave.
Për më tepër, ato veprojnë në florën bakteriale të zorrëve, këto shërbejnë për të parandaluar patologjitë e rëndësishme.
Një ndikim edhe tek kockat
Një studim nga Universiteti Shtetëror i San Diegos (SHBA) ka treguar se në kumbullat e thata kanë gjithashtu një përqendrim të lartë të lëndëve ushqyese, të cilat mund të ndihmojnë në mbajtjen e kockave të shëndetshme.
Sipas studimit 50 g të këtyre frutave janë të mjaftueshme për të ngadalësuar humbjen e indeve të eshtrave./abcnews.al