FOTO/ Brenda burgut ku po mbahen Hashim Thaçi dhe ish-komandantët e UÇK-së

schedule12:07 - 1 Dhjetor, 2020

schedule 12:07 - 1 Dhjetor, 2020

Gjykata Speciale ka publikuar akuzat për Hashim Thaçin dhe ish-komandantët e UÇK-së. Këta të fundit prej disa javësh tashmë ndodhen në burg, në pritje të nisjes së gjykimit.

Burg ku ata po mbahen gjendet jashtë Hagës, në periferi, më saktësisht në Haaglanden të Scheveningen. Haaglanden ështe një burg unik në Holandë. Ai është i vetmi që ka një qendër kujdesi ku të paraburgosurit që kanë nevojë për kujdes mbahen 24 orë në ditë.

Ky mund të jetë kujdes fizik, por edhe psikologjik. Ose një kombinim i të dyjave. Burgu mund të strehojë rreth 200 të arrestuar.

Të paraburgosurve u lejohet qasja ditore në ajër të pastër dhe ushtrime fizike, si dhe mundësia për të marrë pjesë në aktivitete të tjera të përshtatshme. Atyre u lejohet të lexojnë dhe shkruajnë materiale dhe kanë qasje në një bibliotekë që përmban libra, revista dhe gazeta në gjuhët e tyre amtare. /abcnews.al