Fillon testimin e vaksinës kundër Covid-19 tek njerëzit

schedule02:22 - 23 Maj, 2020

schedule 02:22 - 23 Maj, 2020

Studimi që po zhvillohet nga Universiteti i Oksfordit për të gjetur vaksinën kundër koronavirusit është gati të futet në fazën e tij të ardhshme, që është fillimi i testimeve tek njerëzit ku do të përfshihen 10.260 pjesëmarrës, tha universiteti në një deklaratë.

Ekipi hulumtues i Universitetit të Oksfordit është në partneritet me kompaninë globale biofarmike AstraZeneca me bazë në Mbretërinë e Bashkuar për të zhvilluar dhe prodhuar vaksinën e mundshme kundër Covid-19 në një shkallë të gjerë.

Ajo përfundoi fazën e parë të gjykimit, me më shumë se 1.000 imunizime, thuhet në deklaratë.  Tani faza e dytë do të zgjerojë gamën e moshës së pjesëmarrësve që do të injektohen me vaksinën e provës, ku do të përfshihen të vjetrit dhe fëmijët.