Fier, debitorët e ujit në sitë. Ujësjellësi fund informalitetit, siguron ujë 24 orë

schedule16:05 - 21 Tetor, 2017

schedule 16:05 - 21 Tetor, 2017

Pasi Ujesjellesi u ka siguruar 24 ore uje tani ka nisur fushaten kunder debitoreve. Kjo po ndodh ne qytetin e Fierit. Nuk është thjesht aksioni i rradhës për prerjen e ujit debitorëve. Këtë herë inspektorët e ujësjellësit në Fier prezantohen para abonenteve duke ndëshkuar pa mëdyshje debitorët Uji shkon deri në katin e peste pa pompë në të gjithë qytetin. Kjo falë kreativitetit të inxhinierëve hidro. Ata morën një investim që do të furnizonte vetëm 40 % të rrjetit dhe e bënë eficent për të gjithë qytetin. Sinkron pirro ndreu drejtor i ujësjellësit të fierit pjesa te harta që shpjegon se si e lidhën të gjithë rrjetin me tubacionet e reja. Tani listat e debitorëve nuk justifikohen më. Shkelësit e rregullave për marrjen e ujit janë dy llojesh. Të parët kanë ndërprerë pagesën 5 vjet më parë me rritjen e faturave afrofe dhe të dytët e marrin ujin pa qënë fare abonentë Ndëshkimi nuk është qëllim në vetvete, ndaj edhe bëhen lëshime. Ujësjellësi i Fierit ka 36 mijë abonentë me kontratë. Nga këta 30 % nuk paguajnë faturat. Numri i abonentëve të paligjshëm është i papërcaktuar por mendohet se gjysma e popullsisë nëpër fshatra nuk ka kontratë me ujësjellësin. Kjo sepse në zonat rurale uji sigurohet nga puset pasi rrejti i shpërndarjes është i vjetëruar. Asnjë investim i mirëfilltë për zonat rurale nuk është kryer deri tani.

https://youtu.be/sqnOpsNrn3Y