Ekonomisti i Harvardit zbulon: 17 rregulla për të menaxhuar me sukses financat tuaja

schedule13:50 - 14 Janar, 2022

schedule 13:50 - 14 Janar, 2022

Lawrence Kotlikov është profesor i ekonomisë dhe autor i librit “Magjia e parave: Sekretet e një ekonomisti për më shumë para, më pak rrezik dhe një jetë më të mirë”. Ai mori doktoraturën në Ekonomi nga Universiteti i Harvardit në 1977. Ai ka shkruar artikuj për New York Times, WSJ, Bloomberg dhe Financial Times. Në fakt, në vitin 2014, Economist e quajti atë një nga 25 ekonomistët më me ndikim në botë.

Sipas Kotlikov dhe CNBC, këto janë rregullat se si të menaxhoni më mirë financat tuaja.

 1. Mos merrni kredi studentore
 2. Nëse jeni student dhe megjithatë prindërit tuaj kanë marrë tashmë një kredi studentore për studimet tuaja, diskutoni së bashku çështjen e shlyerjes
 3. Mundohuni të blini një shtëpi, mos jetoni me qira
 4. Hipotekat janë një kurth. Shlyeni ato sa më shpejt të jetë e mundur
 5. Blerja e një shtëpie redukton stresin dhe rrit jetëgjatësinë
 6. Shtëpia e ëndrrave tuaja mund të kushtojë shumë më lirë se sa e imagjinoni
 7. Zgjidhni të punoni në punë që të gjithë përveç jush i urrejnë
 8. Mos u shqetësoni për karrierën dhe avancimin financiar
 9. Zgjidhni të punoni për veten tuaj
 10. Mos u ndal kurrë, planifiko për të nesërmen
 11. Gjeni gjithmonë mënyra për të përmirësuar standardin tuaj të jetesës
 12. Divorci është shumë i zakonshëm në ditët e sotme. Mbroni veten me një marrëveshje paramartesore
 13. Të gjitha vendimet e rëndësishme në jetën tonë, ndryshimi i karrierës, lëvizja, martesa, të kesh fëmijë, divorci, kushtojnë shtrenjtë.
 14. Prisni moshën e duhur për të marrë përfitimet e pensionit të sigurimeve shoqërore
 15. Pensionimi i parakohshëm është vetëvrasje financiare
 16. Mendoni përsëri dhe përsëri për këshillat e investimeve që ju japin edhe profesionistët e industrisë
 17. Mos kini frikë nga rreziku i investimit./abcnews.al