E pazakontë, kjo grua mund të njihte një person nga një milje larg

schedule14:31 - 24 Nëntor, 2022

schedule 14:31 - 24 Nëntor, 2022

Veronica Seider lindi në Gjermaninë Perëndimore në vitin 1951. Kur ishte 21 vjeç, Universiteti i Stuttgart iu bëri vizitë sysh studentëve të rinj. Pas testeve vizuale, universiteti raportoi se një studente, Seider, mund të identifikonte një person në një distancë prej një milje.

Kjo do të thotë se ajo shihte 20 herë më shumë se mesatarja. Deri më sot, kjo është pamja më e mirë e regjistruar. Veronica mund të zbulonte edhe objekte të vogla në një distancë të madhe. Natyrisht, emri i saj hyri në Librin e Rekordeve Guinness. Syri normal i njeriut ka një mprehtësi vizuale 20/20, ndërsa syri i saj 20/2.

Vizioni i saj mund të krahasohet me atë të një teleskopi, me Seider që thotë se mund të shohë ngjyra përbërëse, të cilat përbëjnë ngjyrat në televizorët me ngjyra. Ne e dimë që sipas shkencës, çdo ngjyrë përbërës nga tre ngjyra kryesore: e kuqe, blu dhe jeshile.

Ngjyra shihet nga sytë normalë si një kombinim i ngjyrave kryesore në sasi të ndryshme. Natyrisht, duke qenë se askush në botë nuk ka një vizion të tillë, mund të supozojmë se bëhet fjalë për një lloj çrregullimi gjenetik. Por vizioni i Veronica Seider mund të na tregojë se trupi i njeriut është i aftë për performancë të jashtëzakonshme. /abcnews.al