Dhunuan arbitrin, Apeli i jep goditjen finale Shkumbinit!

schedule10:31 - 27 Dhjetor, 2019

schedule 10:31 - 27 Dhjetor, 2019

Janë publikuar nga Federata Shqiptare e Futbollit vendimet e Komisionit të Apelit dhe ekipi i Shkumbinit nuk është falur. Në takimin kundër Dinamos, gjyqtari Sokol Bebja u dhunua fizikisht dhe Disiplina dënoi ashpër Shkumbinin.

Dënimi që mori Shkumbini, me datë 19 dhjetor 2019

1- KF Shkumbini, për dështim në përmbushjen e përgjegjësive në organizimin e ndeshjes kundër KF Dinamo, duke mos zbatuar rregullat e sigurisë dhe duke mos garantuar sigurinë e zyrtarëve të ndeshjes dhe zbatimin e ligjit si dhe kërcënimin e zyrtarëve të ndeshjes, në bazë të nenit 10/1/o, 31, 57/2, 63/1/b, 63/1/c, 63/1/e, 64/1, 62/2 dhe neni 65 të KDS dënohet me përjashtimin nga çdo aktivitet futbollistik për sezonet 2019-2020 si dhe gjobë në masën 1.000.000 leke. Në bazë të nenit 116 të KDS, gjoba të aplikohet në masën 50%.

Ekipi nga Peqini nuk e pranoi këtë vendim dhe apeloi. Sot, Komisioni i Apelit hodhi poshtë apelimin e klubit dhe la në fuqi dënimin fillestar, duke i dhënë një goditje shumë të rëndë skuadrës së Kategorisë së Parë.

Vendimet e Komisionit të Apelit (27.12.2019)

1- Lënien në fuqi të vendimit Nr. 17 të Komisionit të Disiplinës, datë 19.12.2019 (pika 1).

2- Kundër këtij vendimi lejohet ankim në Gjykatën e Arbitrazhit Sportiv (CAS/TAS), Lozanë Zvicër.