Dërgohet në gjykatë urdhri i Veliut për anulimin e gradave “komisar”

schedule15:01 - 27 Nëntor, 2018

schedule 15:01 - 27 Nëntor, 2018

Dërgohet në Gjykatën Administrative urdhëri i anulimit të testimit për gradën “Komisar”, që u zhvillua në datën 7 nëntor, i cili mban firmën e drejtorit të përgjithshëm të policisë së Shtetit, Ardi Veliu. Në kërkesë-padi oficerët që morën pjesë në testimin për gradën “Komisar” kërkojnë pavlefshmëri të urdhrit të testimit dhe rezultatit, deri në zbardhjen e vendimit përfundimtar nga Gjykata Administrative. 460 konkurentë ishin pjesëmarrës në konkursin e gradës Komisar të zhvilluar në ambientet e Akademisë së Sigurisë.

Më herët, Shërbimi për Çështjet e Brendshme dhe Ankesave gjeti shkelje dhe kallëzoi në Prokurorinë e Tiranës procesin e gradës “Komisar” dhe “Kryekomisar”. Ndërkohë 100 konkurent ankimuan vendimin e dhënë nga komisioni, të cilët prentendojë parregullsi gjatë procesit si edhe publikim të tezës së provimit./abcnews.al