Dashuria pas hekurave? Ky shtet ndalon të dënuarit të hyjnë në marrëdhënie të reja

schedule19:31 - 16 Shtator, 2021

schedule 19:31 - 16 Shtator, 2021

Një projektligj që ndalon të dënuarit të hyjnë në marrëdhënie të reja dashurie ose miqësie gjatë 10 viteve të para të burgimit të tyre, po promovohet nga qeveria daneze.

Sipas BBC, nisma legjislative e Kopenhagenit, në thelb, synon të kufizojë kontaktet shoqërore të të dënuarve, të cilët do të jenë në gjendje të komunikojnë vetëm me ata që i njihnin para dënimit të tyre.

Kjo nismë erdhi pas lajmit se një vajzë 17 -vjeçare ra në dashuri me një vrasës të dënuar të quajtur Peter Madsen.

Burri u shpall fajtor për vrasjen brutale të gazetarit suedez Kim Wall. Në fakt, në vitin 2018, gjykata e dënoi atë me burgim të përjetshëm.

Vajza e re filloi të shkëmbente letra dhe të komunikonte me Madsen me telefon për të paktën dy vjet, si rezultat i së cilës ajo krijoi ndjenja për të.

“Ishte një gjë e tillë. Burgjet nuk duhet të përdoren si qendra takimesh për kriminelët”, tha Ministri i Drejtësisë Nick Haekkerup.

Në fakt, tha ai, ka pasur incidente të tjera të ngjashme në burgjet daneze, ku kriminelët shpesh kanë kontakte të shpeshta me të rinjtë.