Cilën kafshë shihni në foto? Iluzioni optik që do t’ju hutojë

schedule13:50 - 10 Gusht, 2022

schedule 13:50 - 10 Gusht, 2022

Sado të parëndësishme të duken, iluzionet optike zbulojnë shumë për mënyrën se si funksionon truri ynë. Secili prej nesh i interpreton ato ndryshe, disa më abstrakte, të tjerët logjikisht dhe kjo i bën ato edhe më interesante.

Gjëegjëza e sotme virale bazohet në një iluzion optik dhe ka habitur përdoruesit e internetit. Ajo që duhet të bëni është të vëzhgoni me kujdes imazhin e mëposhtëm. A shihni një mace apo një dreri? Kafsha që do të shihni zbulon mënyrën se si funksionon truri juaj.

Kafsha që do të shihni nuk është në fakt në imazh pasi është një iluzion optik i krijuar nga truri ynë. Nëse shikoni përsëri në të njëjtin vend, forma e kafshës që keni parë vetëm 1” më parë, mund të mos jetë aty dhe mund të bëhet e dukshme në fushën tuaj të shikimit pas një kohe.

Nëse keni parë mace, do të thotë që perceptimi dhe funksioni i trurit tuaj kryhen më shumë nga hemisfera e majtë, ndërsa nëse keni parë mollën çdo gjë bëhet nga e djathta. Megjithatë, disa përdorues komentuan se panë një dhelpër, duke komentuar se mendja e tyre është ndoshta më e mprehtë.

Cilado kafshë që keni parë së pari, imazhi ishte një truk i mirë psikologjik i krijuar nga të dy hemisferat e trurit tuaj!/abcnews.al