Cilat këpucë nuk duhet t’i lani në lavatriçe

schedule10:52 - 7 Dhjetor, 2022

schedule 10:52 - 7 Dhjetor, 2022

Larja e atleteve praktikohet mjaft shpesh, veçanërisht në rastin e këpucëve për fëmijë. Pak njerëz e dinë se jo të gjitha këpucët mund të lahen në makinë, për shembull, lëkura.

Cilat këpucë mund të lahen në lavatriçe?

Në pamje të parë, mund të duket çmenduri të lani këpucët në një makinë larëse. Do të dëmtojë dhe deformojë këpucët. Puna është se kjo nuk ndodh realisht. Shumë prodhues lejojnë larjen e këpucëve në makinë larëse. Është shumë më i përshtatshëm dhe më i shpejtë se pastrimi manual.

Leja e prodhuesit për larjen mekanike zakonisht gjendet në etiketën e këpucëve. Pra, ia vlen t’i kushtojmë vëmendje kësaj përpara se të vendosim ta vendosim në lavatriçe. Sigurisht që larja e atleteve duhet të kontrollohet me kujdes. Me një fjalë, mund të lajmë të gjitha këpucët prej pëlhure përveç pupave, por më shumë për këtë më vonë.

Ju gjithashtu mund t’i lani lehtësisht atletet në lavatriçe. Përderisa janë të qepura. Këpucët atletike gjithashtu tolerojnë larjen mirë, por ju e bëni këtë me rrezikun tuaj. Duhet të keni kujdes, sepse në rast të ndonjë dëmtimi, prodhuesi nuk do ta pranojë ankesën. Ky është rasti me atletet Nike ose Adidas. Zakonisht klientëve u thuhet në momentin e blerjes se atletet duhet të pastrohen vetëm me dorë. Përndryshe, duke injoruar pastrimin e rekomanduar të atleteve Nike, defekti që rezulton do të ndikojë në vlefshmërinë e garancisë.

Cilat këpucë nuk duhen larë në lavatriçe?

Më sipër folëm për lejen e larjes së atleteve prej pëlhure me një përjashtim, pupave. Pse nuk mund të lahen në makinë? E gjitha për shkak të pjesës së poshtme të këpucëve me dantella. Kontakti i tepërt me ujin mund të shkaktojë që këpucët thjesht të copëtohen. Kjo është arsyeja pse rekomandohet pastrimi i pupave me dorë.

Po këpucët prej lëkure, të cilat gjithashtu kanë nevojë për freskim. A mund të lani këpucë lëkure në lavatriçe? Rezulton se këpucët prej lëkure në asnjë rrethanë nuk duhet të jenë në makinë larëse. E njëjta gjë vlen edhe për larjen e këpucëve prej kamoshi. Larja në lavatriçe më së shpeshti shtrembëron këtë lloj këpucësh, kështu që këpucët më vonë bëhen të papërdorshme.

Gjithashtu nuk rekomandohet larja e atleteve të ngjitura në lavatriçe. Sigurisht, çizmet dhe takat e larta gjithashtu nuk lahen në makinë./abcnews.al