Ju mund të mendoni se do t’ju duhet shumë kohë për të përgatitur një vakt të shijshëm dhe ushqyes për zyrën tuaj, por me organizimin e duhur gjithçka bëhet.
Ndonjëherë kemi pyetur veten se çfarë të hamë në punë dhe çfarë të mos marrim me vete. Disa ushqime janë “të ndaluara” për arsye praktike dhe të tjera për mirësjellje, megjithatë nëse doni të ndihmoni pak më shumë, më poshtë do të gjeni listën time se çfarë të hani në zyrë dhe çfarë jo.
Çdo gjë që nuk duhet të hani në zyrë
Vezët: Ato mbajnë shumë aromë, është një tragjedi t’i pastrosh ato dhe në përgjithësi nuk është e bukur si një fotografi.
Peshku: Gjithashtu për shkak të erës, peshku dhe ushqimet e detit janë një gjë e madhe për zyrën tuaj nëse nuk ka hapësirë për restorante.
Supat: Unë jam derdhur shumë herë super në çantën time dhe që atëherë i shmang ato pasi i kam shmangur bamjet kur isha e vogël.
Hudhra dhe erëza të rënda: Edhe nëse jeni “Mbretëresha e erëzave” si unë, nuk është aq e mençur që tafeja juaj të nuhasë si hudhër ose kerri.
Brokoli / Lulelakra: I dua, por janë krejtësisht të papërshtatshme për zyrë, pasi kanë erë të fortë. Sidoqoftë, nëse i hani në temperaturën e dhomës, era e tyre është e kufizuar dhe kështu ata janë në prag.
Ushqimi i shpejtë: Nuk është aspak e këndshme për imazhin tuaj si profesionist, të porosisni pica në zyrë. Unë mendoj se kjo është e kuptueshme për të gjithë.
Çfarë të hani në zyrë
Ju mund të mendoni se do t’ju duhet shumë kohë për të përgatitur një vakt të shijshëm dhe ushqyes për zyrën tuaj, por më besoni, me organizimin e duhur gjithçka është bërë.
Ajo që zakonisht marr me vete në zyrë dhe ju patjetër që mund ta merrni edhe ju:
- Orizi me pulë dhe perime.
- Spageti.
- Fileto viçi ose gjoksi me patate.
Në përgjithësi, preferoni ushqimin e thatë për ta marrë me vete në tavolinën e zyrës, në mënyrë që të mos rrezikoni nga “aksidentet” gjatë ngrënies, të tilla si të ndoteni me një salcë ose të hapni tasin tuaj dhe të mbushni çantën tuaj me të. Sigurisht, nëse doni të ndiqni një plan diete, duhet të konsultoheni me një specialist në mënyrë që ai t’ju udhëzojë në përputhje me rrethanat./abcnews.al