Bima që nëse e vendosni në shtëpinë tuaj nuk ju lejon ta prekni

schedule14:21 - 12 Dhjetor, 2020

schedule 14:21 - 12 Dhjetor, 2020

Bimët në shtëpi pastrojnë atmosferën dhe ofrojnë një imazh të bukur duke shtuar diçka shtesë në dekorimin e saj. Se cilën bimë zgjedhim të kemi në shtëpi dhe në ballkonin tonë varet nga shijet tona dhe hapësira që kemi.

Disa bimë janë më të zakonshme dhe të tjerët më pak. Për shembull, ekziston një bimë e cila, nëse e keni në shtëpinë tuaj, nuk ju lejon ta prekni. Shtë një bimë e ndrojtur siç e quajnë ata.

Kjo është Shim Mimosa ose Mos më Prek (Mimosa Pudica) dhe e cila ka një reagim të veçantë në prekje. Më konkretisht, kur e prekni, gjethet menjëherë mbyllen.

Shikoni bimën e çuditshme dhe mbresëlënëse në videon më poshtë: