Beqarët janë më pak të vetmuar kur plaken, sipas një studimi

schedule11:17 - 31 Mars, 2021

schedule 11:17 - 31 Mars, 2021

Përsa i përket zgjedhjes për të qëndruar beqar, gratë priren të sulmohen më shumë sesa burrat. Por nëse mendoni se jeta e një gruaje beqare do të jetë e vetmuar, gaboheni. Sipas një studimi gratë që zgjedhin të mos kenë një partner gjatë jetës, kur plaken, janë më të lumtura. Arsyet pse jua tregon abcnews.al më poshtë.

1. Demaskimi i mitit

Një studim zbuloi se, në ditët e sotme, edhe të moshuarit preferojnë të jenë beqarë. Të rriturit nuk kanë nevojë për një bashkëshort në afërsi për t’i shpëtuar nga vetmia. Nëse kanë miq të ngushtë ose dikë tek i cili drejtohen kur kanë vështirësi, ata ndihen po aq të lumtur sa të martuarit. Sociologu amerikan Eric Klinenberg dëshmon se beqarët janë më të angazhuar në ngjarje shoqërore dhe kanë shëndet më të mirë mendor.

2. Lidhjet e tyre shoqërore janë më të forta

Beqarët mbajnë më shpesh kontakt me miqtë dhe familjen e tyre. Askush nuk i largon nga lidhjet e tjera shoqërore. Njerëzit që martohen mund të bëhen më pak të vëmendshëm ndaj vëllezërve të motrave, të afërmve dhe prindërve të tyre. Ata nuk tregojnë aq shumë mbështetje sa beqarët. Për më tepër, shkencëtarët socialë zbuluan se beqarët marrin më shumë ndihmë nga rrjetet e tyre sociale sesa njerëzit e martuar. Është më mirë të mos neglizhoni miqësitë, pasi ato bëhen gjithnjë e më të rëndësishme ndërsa plakemi, sipas disa studimeve, informon abcnews.al.

3. Ata kuptojnë më shumë nga teknologjia

Për të mbajtur kontakte me miqtë dhe familjen e tyre, ata duhet të dinë sesi të përdorin teknologjinë moderne. Ata kanë marrëdhënie të mirë me Skype, WhatsApp dhe rrjete të tjera sociale sepse janë të etur për të mësuar dhe kanë kohë për këtë, informon abcnews.al.  Ndryshe nga beqarët, të martuarit nuk e ndiejnë të nevojshme të shkojnë aq larg, sepse ata tashmë kanë gjysmën e tyre të dytë.

4. Ata përfitojnë nga vetmia e tyre

Beqarët i kushtojnë shumë kohë të lirë zhvillimit të vetvetes. Ata e mbajnë punën e vlefshme me shumë vëmendje, ushtrohen më shumë dhe kanë më pak mendime negative për shkak të ndjenjës së tyre të vetë-mjaftueshmërisë. Çuditërisht, njerëzit e martuar që janë po aq të vetë-mjaftueshëm, por kanë tendencë të përjetojnë emocione negative. Beqarët gjithashtu kanë liri zgjedhjeje dhe nuk kanë nevojë të diskutojnë me dikë për diçka./e.b-abcnews.al