Bëni kujdes! Shtatë shenja që tregojnë se keni të bëni me një person manipulues

schedule15:28 - 31 Janar, 2023

schedule 15:28 - 31 Janar, 2023

Jeta është një udhëtim me shumë ndalesa dhe takime, dhe në ato mund të njohim njerëz që rrezatojnë dritë të brendshme, por edhe ata që mund të jenë toksikë dhe negativë. Ne nuk mund të parashikojmë në fillim të çdo marrëdhënieje se ku do të na çojë ajo, veçanërisht nëse nuk kemi përvojë të mjaftueshme.

Ndoshta takoni një person, i besoni, lidheni me të dhe më pas, kur ata zbulojnë ngjyrat e tyre të vërteta, kuptoni se ai është dikush me të cilin nuk dëshironi të kaloni kohë.

Pas zhgënjimit dhe tradhtisë, shumë njerëz humbasin besimin tek të tjerët, përballen me mungesë vetëbesimi dhe emocione të dhimbshme. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të vini re në kohë shenjat dhe të distancoheni nga një person që nuk është i besueshëm dhe ju dyshoni se ato mund të jenë toksike.

  1. Thashethemet

Nëse një person vazhdimisht shpif për të tjerët, dënon dhe kritikon pas shpine dikë, ka mundësi që edhe ai t’ju ​​thotë të njëjtën gjë për ju kur është me dikë tjetër. Njerëzit të cilët janë të prirur për thashetheme zakonisht merren me jetën e njerëzve të tjerë në mënyrë që të largohen nga të tyret, zakonisht nga problemet e tyre. Ky zakon toksik ndikon negativisht në marrëdhëniet, tregon mungesë respekti dhe lë gjithmonë njërën anë të lënduar.

  1. Gënjeshtrat

Këta persona zakonisht zbukurojnë historitë e tyre, ekzagjerojnë dhe në fakt ka mundësi që shumë gjëra të mbajnë sekret. Këta janë personat që në fillim të lidhjes do të duken perfekt, pa të meta, por më vonë e kuptoni se jeni përballur me gënjeshtra në komunikim.

  1. Manipulimi

Kjo pikë vjen nga ajo e mëparshme. Nëse e “kapni” manipulatorin se ka gabuar apo nuk ka qenë i sinqertë, ai do të përdorë të gjitha mjetet për t’ju bindur për të kundërtën. Në situata të tilla, do përpiqen të të bindin se po e tepron.

  1. Ndryshojnë shpesh rrethin e njerëzve me të cilët shoqërohen

Njerëz të tillë ndryshojnë gjithmonë rrethin shoqëror, duke mbajtur pranë vetes “më të dobishmit” për momentin. Ata nuk kanë miqësi të përhershme, shoqërohen me ata që kanë nevojë për momentin.

  1. Shkelja e kufijve personal

Kapërcejnë lehtësisht kufijtë, hyjnë në jetën dhe privatësinë e njerëzve të tjerë. Më shpesh në marrëdhënie nuk japin shumë dhe kërkojnë shumë. Nëse i refuzoni, do t’ju bëjnë të ndiheni lehtësisht në faj.

  1. Hipokrizia

Fjalët e një personi të tillë nuk përputhen me veprimet. Ata janë mësuar t’u tregojnë të tjerëve vetëm anën që duan t’u tregojnë, por kur ekspozohen, ata rreth tyre kuptojnë se realiteti është shumë më ndryshe nga ai që portretizonin.

 

  1. Keqardhje

Këta janë njerëz shpesh flasin për gjëra negative për jetën, për problemet, shikojnë çdo gjë gri, por nuk bëjnë asgjë për të ndryshuar situatën. Ata shpesh ankohen për atë që u ndodh dhe minimizojnë problemet dhe nevojat e njerëzve të tjerë.

Nëse vëreni këtë lloj sjelljeje tek një person, jini të hapur në komunikim dhe thoni atë që ju shqetëson. Nëse personi nuk po përpiqet të përmirësojë marrëdhënien dhe të korrigjojë sjelljen e tij, mund të jetë më mirë të distancoheni dhe të rrethoheni me njerëz që janë pozitivë, ju duan dhe ju respektojnë.