BE thirrje Biden: Të bashkohemi me një aleancë të re transatlantike

schedule11:03 - 20 Janar, 2021

schedule 11:03 - 20 Janar, 2021

Pak para inagurimit, Bashkimi Evropian i ka bërë thirrje Presidentit të ardhshëm të SHBA-së, Joe Biden, të krijojë një pakt të ri mbështetjeje me Evropën për të punuar në çështje të tilla si paqja, siguria, prosperiteti, liria dhe të drejtat e njeriut.

Presidenti i Këshillit Europian, Charles Michel në reagimin e tij ka bërë me dije se është e rëndësishme që sot është një mundësi për të rinovuar marrëdhënien tonë transatlantike.

 “Sot është më shumë se një tranzicion. Sot është një mundësi për të rinovuar marrëdhënien tonë transatlantike, e cila ka vuajtur shumë në katër vitet e fundit. Në këto vite, bota zhvilloi më shumë e kompleksuar, më pak e qëndrueshme dhe më pak e parashikueshme. Në ditën e parë të mandatit të tij, unë i drejtohem me një propozim solemn presidentit të ri. Le të ndërtojmë një pakt të ri mbështetës për një Evropë më të fortë, për një Amerikë më të fortë dhe për një botë më të mirë”, ka thënë ai.

Michel ndër të tjera bën me dije se të dy palët duhet të punojnë në pesë përparësi në rritjen e bashkëpunimit shumëpalësh, luftimin e COVID-19, trajtimin e ndryshimit të klimës, rimëkëmbjen ekonomike me një transformim dixhital dhe bashkimin e forcave për sigurinë dhe paqen./abcnews.al