Asnjëherë nuk duhet t’i huazoni këto sende nëse doni mos ju ikë fati nga shtëpia

schedule23:12 - 18 Gusht, 2022

schedule 23:12 - 18 Gusht, 2022

Sipas besimit të vjetër, objektet në shtëpi ndikojnë në energjinë që mbretëron në atë hapësirë, dhe për rrjedhojë edhe te njerëzit që jetojnë në të.

Mbështetësit e kësaj filozofie besojnë gjithashtu se objektet mund të tërheqin energji të keqe dhe fat të keq, të mishëruara në grindje, trazira, varfëri, mungesë mirëkuptimi dhe dashurie.

Kjo është arsyeja pse është e nevojshme të kujdeset se ku janë objektet, nëse ato janë të mirëmbajtura dhe nëse dikush tjetër po i përdor ato. Huadhënia, edhe pse një aktivitet i këndshëm dhe miqësor, sipas kësaj filozofie nuk është veçanërisht i mirë, shkruan albeu.com.

Është pothuajse e mirëqenë që dy miq të mirë të shkëmbejnë rroba, domethënë t’i japin hua njëri-tjetrit, mbështetësit e feng shui-t nuk e praktikojnë këtë. Nga ana tjetër, dhurimi i rrobave është diçka që rekomandohet, veçanërisht nëse nuk ndiheni më rehat në një copë.

Sigurisht, është e vetëkuptueshme që ju e lani atë veshje para se t’ia jepni dikujt, gjë që është e rëndësishme, si për arsye higjienike, ashtu edhe për arsye energjie.

Lagni veshjen që keni ndërmend të bëni dhuratë në ujë të ftohtë në të cilin keni tretur një grusht kripë. Lëreni për gjysmë ore dhe më pas lajeni. I njëjti proces rekomandohet nëse blini veshje të përdorura.

Përveç veshjeve, gjithashtu nuk këshillohet t’ua huazoni të tjerëve shapkat tuaja, besohet se kjo mund të sjellë telashe në punë dhe bllokim në karrierën tuaj. Nëse nuk dëshironi që mysafirët tuaj të ecin nëpër apartament me këpucë ose plotësisht zbathur, merrni disa palë pantofla që do të jenë të destinuara ekskluzivisht për ta.

Më në fund, feng shui thotë se nuk duhet t’i huazoni një orë askujt. Besohet se duke e kthyer orën në dorë, do të merrni edhe të gjithë energjinë negative të personit të cilit i keni huazuar orën.