Arsyet kryesore pse gratë tradhtojnë

schedule15:29 - 16 Gusht, 2022

schedule 15:29 - 16 Gusht, 2022

Ndryshe nga gjeneratat e mëparshme, gratë dhe burrat aktualisht tradhtojnë me përafërsisht të njëjtat ritme, megjithëse arsyet pse gratë tradhtojnë mund të jenë të ndryshme nga burrat.

Ekspertët thonë se tre arsyet kryesore që gratë tradhtojnë janë: mungesa e dashurisë për partnerin kryesor, dëshira për shumëllojshmëri seksuale dhe faktorë të situatës (si e dehura ose me pushime).

Avokatët e divorcit shtojnë se shohin një rritje të kërkesave për divorc pas pushimeve. Por, para se të arrijmë në atë pikë, ia vlen të bëjmë një hap prapa dhe të shohim se përse njerëzit janë të pabesë në fillim – veçanërisht gratë, qëllimet e të cilave shpesh keqkuptohen.

Dallimet në arsyet pse burrat dhe gratë tradhtojnë po ngushtohen.

Është e lehtë të refuzosh supozimet e vjetra se burrat kanë më shumë gjasa të tradhtojnë, me listën e zakonshme të justifikimeve. Kjo po bëhet gjithnjë e më e pavërtetë me kalimin e kohës. “Tradicionalisht, është argumentuar se gratë kanë më shumë gjasa se burrat të tradhtojnë sepse janë të pakënaqura me marrëdhëniet ekzistuese, ndërsa burrat kanë më shumë gjasa se gratë të tradhtojnë sepse janë në kërkim të shumëllojshmërisë seksuale ose u jepet një mundësi”, thotë Zhana Vrangalova, profesoreshë e seksualitetit njerëzor në NYU.

Sigurisht, ka disa ndryshime midis burrave dhe grave.

“Një studim i kohëve të fundit tregoi se burrat kishin më shumë gjasa se gratë të tradhtonin për arsye që lidhen me dëshirën seksuale dhe shumëllojshmërinë, dhe për shkak të faktorëve të situatës si të dehurit”, thotë Vrangalova. “Megjithatë, tre arsyet kryesore për tradhtinë nga gratë dhe burrat ishin saktësisht të njëjta: mungesa e dashurisë për partnerin kryesor, dëshira për shumëllojshmëri seksuale dhe faktorë të situatës”.

“Gjithashtu një nga arsyet kryesore që gratë tradhtojnë është për t’i dhënë fund një marrëdhënieje që i bën ato të ndihen të bllokuara në një farë mënyre“, thotë Charlynn Ruan, Ph.D, një psikolog klinik dhe themelues i Thrive Psychology Group në Kaliforni.

“Shpesh ato janë me një partner që duket si një person i mirë, por është kontrollues, mbytës ose emocionalisht i padisponueshëm. Gruaja përpiqet të bëjë ndryshime, ta detyrojë partnerin të bëjë terapi në çift, ose ta shtyjë partnerin të rritet ose të përfshihet më shumë emocionalisht, por kur gruaja nuk ia del mbanë në këto përpjekje, tradhtia i jep arsye partnerit që ta lërë.” / abcnews.al