Apartamente, dyqane, makina luksoze dhe “Rolex”, SPAK sekuestron pasurinë e Redjan Rrajës

schedule14:55 - 5 Nëntor, 2021

schedule 14:55 - 5 Nëntor, 2021

Gjykata e Posaçme Anti-korrpsion ka vendosur sekuestrimin e pasurisë së Redjan Rrajës dhe familjarëve të tij. Përmes një vendimi të marrë më datë 23 tetor të këtij viti, GJKKO vendosi të sekuestrojë një apartament në Tiranë; tre dyqane; dy garazhe; dy makina tip “Audi A8”; një makinë tip “Bentley”; një orë Rolex dhe 2 750 euro.

Redjan Rraja u arrestua në vitin 2019 pas një atentati ndaj makinës ku udhëtonte prokurori Arjan Ndoja; Aleksandër Laho si edhe Andi Maloku. Ky i fundit mbeti i vdekur në atentat, kurse prokurori dhe Laho mbetën të plagosur.

Pasuritë e sekuestruara:

➢ Pasuria e llojit apartament, (Njësi Tregtare) me sip. 76 m2, e ndodhur në Tiranë.
➢ Pasuria e llojit Njësi Tregtare, me sip. 30 m2, e ndodhur në Tiranë.
➢ Pasuria e llojit Njësi Tregtare, me sip. 127.5 m2, e ndodhur në Tiranë.
➢ Pasuria e llojit garazh, me sip. 18.09 m2, e ndodhur në Tiranë.
➢ Pasuria e llojit garazh, me sip. 18.09 m2, e ndodhur në Tiranë.
➢ 2 (dy) Automjete të tipit “Audi – A8”.
➢ Automjet i markës “Bentley” tipi Continental.
➢ Një orë dore tip “Roleks”.
➢ Shuma prej 2750 Euro.

Redjan Rraja është nipi i deputetit të Partisë Socialiste, Rrahman Rraja. Arrestimi i tij është bërë pas një aksioni të gjerë nga policia, FNSH dhe RENEA, të nisur që prej ditës së atentatit, dhe që u shtri në disa qytete të ndryshme, si Krujë, Fushë-Krujë, Durrës, Tiranë dhe Elbasan.

Njoftimi i GJKKO

Prokuroria e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar bazuar në parashikimet e Ligjit nr.10192 datë 03.12.2009 “Për Parandalimin dhe Goditjen e Krimit të Organizuar dhe Trafikimit Nëpërmjet Masave Parandaluese kundër Pasurisë”, ka regjistruar në datën 22.01.2021 procedimin pasuror nr. 2, në ngarkim të pasurive të shtetasit Redjan Rraja dhe familjarëve të tij.

Në funksion të hetimeve të këtij procedimi pasuror janë kryer shumë veprime hetimore dhe në përfundim, Prokuroria e Posaçme i është drejtuar Gjykatës së Posaçme të Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar me kërkesën për vendosjen e sekuestros sipas parashikimeve të Ligjit nr.10192 datë 03.12.2009. Gjykata e Posaçme e Shkallës së Parë Për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar me vendimin nr. 22 datë 23.10.2021 ka vendosur sekuestrimin e pasurive si më poshtë vijon:

➢ Pasuria e llojit apartament, (Njësi Tregtare) me sip. 76 m2, e ndodhur në Tiranë.
➢ Pasuria e llojit Njësi Tregtare, me sip. 30 m2, e ndodhur në Tiranë.
➢ Pasuria e llojit Njësi Tregtare, me sip. 127.5 m2, e ndodhur në Tiranë.
➢ Pasuria e llojit garazh, me sip. 18.09 m2, e ndodhur në Tiranë.
➢ Pasuria e llojit garazh, me sip. 18.09 m2, e ndodhur në Tiranë.
➢ 2 (dy) Automjete të tipit “Audi – A8”.
➢ Automjet i markës “Bentley” tipi Continental.
➢ Një orë dore tip “Roleks”.
➢ Shuma prej 2750 Euro.

Vendimi i gjykatës është ekzekutuar nga Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit në bashkëpunim me Agjencinë e Administrimit të Pasurive të Sekuestruara dhe Konfiskuara.

Hetimet vazhdojnë me qëllim evidentimin e pasurive të tjera që shtetasi R. Rraja dhe persona të tjerë të lidhur mund të kenë në zotërim apo në pronësi. /abcnews.al