Antonov 12/ Karakteristikat e avionit prodhim ukrainas, që u rrëzua në perëndim të Kavallës

schedule00:30 - 17 Korrik, 2022

schedule 00:30 - 17 Korrik, 2022

Pranë fshatit Paleochori në komunën Pangaiou , avioni i kompanisë ukrainase Antonov 12 u gjet i përfshirë nga flakët e mëdha .

Është një avion standard transporti mallrash i favorizuar nga forcat ajrore sovjetike për më shumë se tre dekada.

Karakteristika kryesore e AN-12 konsiderohet të jetë aftësia e tij tërheqëse. Krahët e montuar lart dhe katër motorët i japin AN-12 cilësi të forta ngritjeje, ndërsa bishti i tij i ngritur lejon hyrjen në vendin e ngarkesave nëpërmjet një dere dhe një rampe ngarkimi.

Ai është projektuar posaçërisht për të operuar si një aeroplan mallrash dhe është ideal për çarter ngarkesash me distanca të mesme. Me kabinën e pozicionuar shumë përpara, trupi i avionit mund të shërbejë për të menaxhuar ngarkesën, si dhe për rezervat e karburantit.

Historia

Avioni i parë AN-12 fluturoi në dhjetor 1957 dhe hyri në Forcat Ajrore Sovjetike në 1959. Prodhimi i avionit filloi në Uzinën Shtetërore të Aviacionit në Irkutsk, por më vonë u transferua në Tashkent dhe më pas në Voronezh dhe Kazan, me një total prej 1248 të ndërtuara.

Ndërsa u ndërtuan mbi 60 modele variante të AN-12, më interesantja prej tyre është AN-12T sepse emërtimi misterioz i “T” nuk është i njohur deri më sot.