Ankimohet vendimi për prokurorin Besnik Cani

schedule16:30 - 8 Shkurt, 2019

schedule 16:30 - 8 Shkurt, 2019

Komisioneri Publik ka ankimuar vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, për prokurorin, Besnik Cani.  Prokurori Cani u konfirmua në detyrë nga KPK-ja më 27 Nëntor të 2018-ës.

Në një njoftim bëhet me dije se pasi u shqyrtua vendimi i Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, si u mor në konsideratë rekomandimi i paraqitur nga Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit për të paraqitur ankim, Cani nuk plotëson kushtet për konfirmimin në detyrë.

“Nëpërmjet këtij ankimi, Komisioneri Publik kërkon nga Kolegji i Posaçëm i Apelimit të marrë në shqyrtim çështjen në seancë publike dhe, në përfundim të gjykimit, të ndryshojë vendimin e më parshëm, të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, duke vendosur shkarkimin nga detyra të subjektit të rivlerësimit, z. Besnik Cani”, thuhet në njoftim.

Besnik Cani, ka qenë prokuror në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Elbasan, aktualisht anëtar i Këshillit të Lartë të Prokurorisë./abcnews.al