Alarmi i kanabisit, ABC mes banorëve të Krujës: Mungesa e ujit për vaditje po na çon drejt krimit

schedule16:26 - 24 Korrik, 2021

schedule 16:26 - 24 Korrik, 2021

Përditë e më tepër në rrethin e Krujës po raportohen shoqërime dhe arrestime të banorëve të cilët akuzohen për kultivimin e kanabisit.

Gazetarët e televizionit ABC udhëtuan pranë këtyre zonave për të pasur një panoramë sa më afër të vërtetës. Në fshatin Halil, gati gjysma e banorëve janë të penalizuar për kultivimin e lëndës narkotike.

Vetë ata rrëfejnë se është pamundësia për të kultivuar produkte bujqësore arsyeja që i detyron të shkojnë drejt krimit. Sipas tyre, shkaku kryesor është mungesa e ujit për shkak të dëmtimit të sistemit të kanalizimeve, – një përgjegjësi e drejtëpëdrejtë e strukturave të shtetit.

Ndiqni specialen e përgatitur nga Nevila Dervishi: