“Absurde”, Moska denoncon kufizimet e udhëtimit të BE për rusët

schedule23:22 - 18 Shtator, 2023

schedule 23:22 - 18 Shtator, 2023

Moska ka denoncuar kufizimet e BE-së të vendosura ndaj qytetarëve rusë që hyjnë në bllok, duke përfshirë ndalimin e sjelljes së disa sendeve personale, si “absurde” dhe që synojnë të dëmtojnë rusët e zakonshëm.

Ministria e Jashtme ruse tha se rregullat “kalojnë përtej pikës së absurditetit” dhe kishin për qëllim “të shkaktojnë dëm në mënyrë specifike për rusët e zakonshëm dhe ta bëjnë të pamundur hyrjen e qytetarëve rusë në Bashkimin Evropian”, shkruan Al Jazeera.

Ai akuzoi bllokun për përpjekjen për të ndërtuar një “perde të re të hekurt” dhe paralajmëroi rusët të peshonin “rreziqet” përpara se të udhëtonin atje.

“Dëshira e dëshpëruar e lidershipit aktual të BE-së për të ngritur një perde të re të hekurt në Evropë është tashmë plotësisht e dukshme, duke kufizuar sa më shumë që të jetë e mundur mundësitë e komunikimit mes njerëzve”, thuhet në deklaratë.

Udhëtimi nga Rusia në Perëndim është bërë shumë më i vështirë që kur Moska filloi ofensivën e saj në Ukrainë./abcnews.al