Abazoviç: S’ka drejtësi në Mal të Zi deri kur një gjykatës të përfundojë në burg

schedule16:02 - 5 Maj, 2021

schedule 16:02 - 5 Maj, 2021

“Nuk do të ketë drejtësi në Malin e Zi derisa të paktën një gjyqtar dhe një prokuror të përfundojnë në burg”, tha sot zëvendëskryeministri, Dritan Abazoviç.

Ai shtoi se mendon gjithashtu se disa politikanë të caktuar duhet të përfundojnë në burg.

Para Komitetit të Sigurisë dhe Mbrojtjes, Abazoviq foli për pretendimet që ai kishte bërë më parë në media, në lidhje me lidhjen midis krimit të organizuar, gjyqësorit dhe medias.

Iniciativa për dëgjimin e kontrollit të Abazoviç u iniciua nga deputeti i Lëvizjes për Ndryshime, Vladan Raiçeviq, i cili beson se është e nevojshme të identifikohen qartë problemet dhe t’i përkushtohet luftës kundër krimit të organizuar, sepse ky është një problem i njohur nga partnerë ndërkombëtarë.

Abazoviç tha se e konsideron shumë të rëndësishme diskutimin e këtyre temave, duke përsëritur se qëndron fort pas fjalëve të tij.