A shtoni vaj kur gatuani makarona? Ja pse është një ide e keqe

schedule19:45 - 26 Janar, 2022

schedule 19:45 - 26 Janar, 2022

Edhe pse duket se nuk ka një filozofi të madhe në gatimin e makaronave, është e rëndësishme të dini disa truke për t’i përgatitur ato në mënyrë ideale. Ka shumë këshilla për gatimin e makaronave, si për shembull temperatura ideale e ujit dhe minutat, shtimi i kripës, si dhe vaji, në mënyrë që makaronat të mos ngjiten.

Megjithatë, shefat e kuzhinës pohojnë se shtimi i vajit në ujë ndërsa makaronat janë duke u zier është i panevojshëm sepse bën më shumë dëm sesa mirë. Domethënë, ata besojnë se shtimi i vajit mund t’i bëjë makaronat më të yndyrshme, gjë që do të parandalojë që salca të ngjitet mirë te spaghetti ose makaronat.

Nga ana tjetër, shtimi i kripës është gjithashtu shumë i dëshirueshëm sepse uji i makaronave duhet të jetë po aq i kripur sa uji i detit, kështu që ju duhet shumë më tepër se një majë kripë për makarona të gatuar në mënyrë perfekte dhe të shijshme. /abcnews.al