A nxit stina e verës dëshirat seksuale?

schedule12:36 - 25 Maj, 2020

schedule 12:36 - 25 Maj, 2020

Më shumë dritë, më shumë testosterone, më shumë seks. Kjo është arsyeja biologjike pse gjatë verës jemi të gjithë më të prirur të kemi më shumë dëshirë të takohemi afër ose nën çarçafë, por nuk mungojnë edhe aspektet psikologjike.

Rritja e dëshirës seksuale gjatë verës.

Ekziston një arsye biologjike pse rritet dëshira seksuale me ardhjen e ditëve të nxehta. Shtimi i dritës dhe testosteronit bën që epshi ynë të pësojë një ngritje të fortë, duke ndezur dëshirën dhe gjithashtu të përjetojë pozicione të reja, duke na frymëzuar për kamasutra. Dhe është për të njëjtën arsye që gjatë muajve të errët të dimrit dëshira jonë për të bërë seks ndeshet me disa pengesa.

Është një përvojë e zakonshme, por është konfirmuar edhe nga vëzhgimet tona klinike që në stinët e ngrohta, sidomos në verë, dëshira ka tendencë të rritet. Arsyeja fiziologjike është se ditët janë më të gjata, ka më shumë orë dritë dhe drita rrit prodhimin e testosteronit, i cili është hormoni i dëshirës për të dy gjinitë ”, shpjegon Alessandro Littara, themelues dhe drejtues i Qendrës për Mjekësi Seksuale në Milano.

Më shumë serotoninë (hormoni i lumturisë).

Dhe pastaj hormoni i lumturisë, serotonina hyn në fushë: ekspozimi në diell, në një masë të përshtatshme, zhvillon saktësisht serotoninën, një antidepresant natyral. Pa stres dhe shqetësime gjithçka bëhet më e lehtë, madje edhe seksi.

Aspektet psikologjike: zgjimi i shqisave rrit dëshirën

Sigurisht, drita nuk është arsyeja e vetme që dëshira jonë rritet gjatë verës. Përveç këtij faktori biologjik, në fakt, ekzistojnë edhe shumë aspekte psikologjike.

Cilët janë ata? Për shembull, fakti që ju jeni më pak të veshur: lëkura më e zhveshur shpesh nënkupton më shumë dëshirë, sepse shqisat si shikimi ose prekja janë shumë të rëndësishme dhe pranvera shton nevojën për më shumë vëmendje ndaj lëkurës.

Përgatitja, për miqësi dhe flirtim fillon rreth dy muaj më parë: me dieta, sport dhe rreze, të gjitha shqisat dhe truri fillojnë të mendojnë për lojën e joshjes.

Gjithashtu edhe erërat dhe aromat e një fundjave të kaluar në ajër të hapur ose pushimeve pranë detit ose në male krijojnë një gjendje mendore të prirur për dëshira seksuale./abcnews.al