A e keni pyetur ndonjëherë veten sa fjalë mund të thotë një person në një minutë?

schedule17:27 - 1 Dhjetor, 2022

schedule 17:27 - 1 Dhjetor, 2022

Nëse nuk punoni në radio ose jepni shpesh leksione, mund të mos e keni idenë se sa fjalë mund të thotë një person në një minutë. Para së gjithash, kjo varet saktësisht nga ajo që po thoni. Një prezantim, një diskutim formal, etj. Por edhe nëse e ndajmë në kategori, numri i fjalëve në minutë ndryshon.

Nëse jeni duke folur me një mik, mund të jeni duke folur diku midis 100 dhe 130 fjalë në minutë, ndërsa të tjerë thonë se numri është midis 120 dhe 150. Megjithatë, kompania Successful Speaking thotë se ky numër është më i lartë dhe është midis 150 dhe 180 fjalë.

Cilado qoftë mesatarja e një bisede, prezantimet zakonisht duhet të jenë pak më të ngadalta. Kjo është diku midis 100 dhe 150 fjalë në minutë. Ligjërata nga ana tjetër ka një ritëm më të shpejtë. VirtualSpeech analizoi 5 biseda TED dhe raportoi se ato varionin nga 154 në 201 fjalë në minutë, një mesatare prej 173.

Transmetuesit e librave audio dhe producentët e radios flasin rreth 150 deri në 160 fjalë në minutë.  Nëse doni të dini se kush ishte ai që foli më shpejt nga të gjithë, atëherë ishte Sean Shannon, i cili është gjithashtu në Librin e Rekordeve Guinness.

Në vitin 1995 ai arriti të thotë 260 fjalët e monologut të Shekspirit “Të jetosh apo të mos rrosh” në 23.8 sekonda. Që do të thotë se ai mund të thoshte 655 fjalë në një minutë. /abcnews.al