A do të paguanit 120,000 € për të ngrënë një darkë në stratosferë?

schedule15:39 - 24 Prill, 2023

schedule 15:39 - 24 Prill, 2023

Kompania franceze Zephalto i jep botës mundësinë për të jetuar një eksperiencë të paharrueshme. Është e mahnitshme se sa larg mund të shkojë inteligjenca njerëzore dhe çfarë përvojash mund të sigurojë. Edhe ky dizajn madhështor i kompanisë franceze Zephalto e konfirmon atë. Në thelb, ajo do t’i japë botës mundësinë, që nga viti 2025, të përjetojë një darkë unike në stratosferë, sigurisht duke paguar shumë.

“Kam bashkëpunuar me agjencinë hapësinore franceze dhe kemi punuar së bashku në projektimin e balonës hapësinore,” tha inxhinieri aeronautik dhe themeluesi i Zephalto, Vincent Fare d’Astier.

Synimi i kompanisë franceze është të realizojë 60 fluturime në vit, me gjithsej 6 pasagjerë për fluturim, por edhe të ofrojë një darkë të paharrueshme dhe cilësore. Edhe kur themi cilësi, nënkuptojmë atë.

Ziphalto ka vendosur synimin e tij për t’u bërë i denjë për restorantet me yje Michelin, por tani për tani është në kërkim të një kuzhinieri të mirë. Në udhëtim prej 6 orësh, pasagjerët do të kenë gjithashtu WiFi për të përmirësuar përvojën me miqtë e tyre online. Vihet re se para se të nisen për 25 kilometra nga toka, do të vizitohen nga psikologu.

“Balona hapësinore do të qëndrojë në lartësinë maksimale për tre orë, duke i lejuar pasagjerët të ndihen si astronautë. Ne zgjodhëm 25 kilometra sepse është lartësia ku jeni në errësirën e hapësirës, ​​me 98% të atmosferës poshtë jush. Kështu që ju mund të shijoni lakimin e Tokës. Me fjalë të tjera, ju jeni në hapësirë, por pa gravitet zero”, shpjegoi Fare d’Astier./abcnews.al

Mos rri jashtë: bashkohu me ABC News. Ne jemi kudo!