Të gjithë e dinë që zakonet tona të të ngrënit luajnë një rol të rëndësishëm në shëndetin tonë.
Kërkimet shkencore përkatëse tregojnë se me zgjedhjet e duhura mund të jetojmë më gjatë, duke na dhënë një udhëzues përkatës për ushqimet që duhet të përfshijmë në dietën tonë të përditshme.
Në njërën prej tyre, shkencëtarët nga Universiteti i Miçiganit studiuan më shumë se 5.800 lloje ushqimesh dhe dolën me një listë, e cila ndikon pozitivisht në jetëgjatësinë tonë.
Sidoqoftë, një lloj ushqimi i caktuar na befasoi shumë këndshëm.
Sanduiçi klasik me reçel dhe gjalpë kikiriku shton 33 minuta në jetën tonë.
Ekspertët i ndanë rezultatet e tyre në tri kategori:
E gjelbra, së cilës i përkasin ushqimet që rrisin kufirin e jetës sonë, e kuqja me atë që bëjnë të kundërtën dhe portokallia me ato neutrale.
Zona e gjelbër përbëhet kryesisht nga arra, fruta, perime, fibra dhe disa ushqime deti.
Shumica e shpendëve, ushqimeve me bazë veze dhe perimeve serë gjenden në portokall.
Sa për të kuqen, ajo përmban kryesisht mish të kuq të përpunuar, djathëra dhe salmon./abcnews.al