Një mënyrë jetese e shëndetshme që përfshin ushtrime dhe ushqim të duhur është padyshim një hap i madh drejt rezultatit të dëshiruar, sipas kardiologëve. Sidoqoftë, nuk mjafton të hani produktet më të njohura, të tilla si peshku, perimet, drithërat, frutat dhe arrat.
Ekzistojnë gjithashtu disa nga nënproduktet që mund të luajnë një rol veçanërisht të rëndësishëm në shëndetin e zemrës. Dietologia amerikane Ann Louise Gitlman, thotë se duhet të përfshini në dietën tuaj këto tre produkte.
Hudhra
Hudhra është një burim i pasur i elementëve gjurmë, pasi përmban hekur, magnez, bakër, zink. Në të njëjtën kohë, përmban squfur, vitaminë A dhe C. Për sa i përket efektit pozitiv në funksionin e zemrës, hudhra ndihmon në parandalimin e mpiksjes së gjakut ndërsa ul kolesterolin.
Speci Cayenne
Është i pasur me antioksidantë. Përmban vitamina A, C, B dhe E si dhe hekur, fosfor dhe kalcium. Është një nga burimet më të pasura të vitaminës E dhe kjo e bën atë të dobishme për zemrën, pasi zvogëlon rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare.
Murrizi
Ai përmban një numër të madh të antioksidantëve si në gjethet ashtu edhe në lulet e tij dhe për këtë arsye mbron zemrën në mënyra të ndryshme, kryesisht duke zvogëluar inflamacionin. /abcnews.al