Thonë se sekreti i picës së bërë në shtëpi është te brumit, megjithatë, sipas Anne Marie “Ree” Drummond, kuzhinierja e famshme televizive The Pioneer Woman, shija e saj e shkëlqyeshme fshihet diku tjetër: në pjekje!
Pica e bërë në shtëpi ka nevojë jo vetëm për një temperaturë shumë të lartë brenda (sa më shumë që të jetë e mundur), por edhe për një furrë të ngrohur mirë.
Kjo na tregon ndryshim të madh në mes picësh në shtëpi dhe piceri. Për të gatuar mirë dhe në mënyrë të barabartë, ju duhen zgjidhje përmbysëse.
Nëse nuk kemi një tepsi, vendosim një tepsi të përmbysur apo edhe një tigan prej gize me kokë poshtë, në mënyrë që të digjen dhe të bëjnë një sipërfaqe të mirë për pjekjen e picës sonë.
Ngroheni furrën në temperaturën më të lartë të mundshme për të paktën gjysmë ore, për t’u ngjarë disi në kushte furra me dru të nxehtë të picerisë.
Temperatura shumë e fortë dhe pjekja në elementet e ngrohjes lart e poshtë dhe asnjëherë në ajër janë ato që bëjnë diferencën për një pica të përsosur të bërë në shtëpi./abcnews.al