Të gjithë i adhurojmë luleshtrydhet; janë fruta aq të shijshme dhe të buta, dhe tashmë jemi në sezonin e tyre. Por fatkeqësisht, ky frut është kaq i buta sa nëse i lani do qullen, dhe jo do të thotë të hidhni gjysmën e tyre.
Gjithsesi frutat duhen larë. Askush nuk ka dëshirë të kafshojë ndonjë frut që ka rërë, papastërti ose, akoma më keq, ndonjë insekt.
Edhe kur i lani dhe i thani me peceta, luleshtrydhet sërish e mbajnë ujin duke i bërë frutat e butë ose të këqija. Por ka një zgjidhje për këtë problem. Ajo që duhet bëni është të lani luleshtrydhet, më pas ti fshini me pecetë. Sapo të keni bërë këto dyja, merri një tharëse flokësh dhe thajini për 30 sekonda. Do të vini re që, pasi t’i keni vënë frutat në frigorifer, do të jenë të shijshme dhe të freskëta për një kohë të gjatë. /e.b-abcnews.al