Për shkak se është i pasur me acide yndyrore të pangopura (MUFA), vaji i sinapit është më i përshtatshmi për zemrën tuaj dhe përmban sasi të mëdha të acideve yndyrore omega-3 dhe acidit alfa-linolenik që janë treguar të zvogëlojnë stresin oksidativ dhe inflamacionin.
Përbërja e këtij vaji zvogëlon rrezikun e sëmundjes së zemrës dhe presionit të lartë të gjakut dhe është një nga vajrat më të shëndetshëm të ngrënshëm dhe përmban një sasi të ulët të acideve yndyrore të ngopura dhe një sasi të lartë të acideve yndyrore mono të pangopura dhe acideve yndyrore poli-të pangopura, të cilat janë të dobishme për shëndetin.
Acidi alfa-linolenik në vajin e sinapit gjithashtu zvogëlon tendencën që trombocitet të ngjiten dhe grumbullohen, gjë që zvogëlon rrezikun e një sulmi në zemër dhe shumë studime klinike kanë zbuluar se vaji i sinapit mund të jetë më i miri për shëndetin e zemrës, ndërsa vaji i sinapit gjithashtu përmban një përbërje fitokimike e njohur si As Allyl Isothiocyanate (AITC) që siguron veti të fuqishme anti-inflamatore dhe ndihmon në luftimin dhe zvogëlimin e inflamacionit në zorrën e trashë dhe sistemin e tretjes.
Një studim deklaroi se konsumimi i rregullt i vajit të sinapit mund të çojë në uljen e peshës trupore, të zvogëlojë akumulimin e yndyrës së brendshme dhe të përmirësojë ekuilibrin e glukozës dhe yndyrnave, dhe vaji konsiderohet si një opsion i shëndetshëm sepse nuk përmban yndyrna trans dhe nuk çon në prodhimin e radikaleve të lira të dëmshme. Kolesteroli i keq dhe ulja e kolesterolit të shëndetshëm HDL. Ky çekuilibër mund të rrisë rrezikun e presionit të lartë të gjakut, aterosklerozës, sulmit në zemër dhe goditjes në tru. l.k/abcnews.al