Padyshim që një nga problemet më të mëdha pas gatimit me vaj është yndyra që ngjitet në tigan, tigan dhe taper dhe hiqet shumë vështirë.
Dhe kush nuk e ka pasur të vështirë të heqë nga tigani sipërfaqen e tij të krijuar pas gatimit? Akoma më keq është situata me kapakët plastikë ku ne ruajmë ushqimin dhe nga i cili vaji del me shumë vështirësi.
Cfare mund te besh; Zgjidhja është shumë e thjeshtë dhe e provuar dhe testuar.
E vetmja gjë që ju nevojitet është pak oriz, çdo lloj. Hidhni pak oriz në sipërfaqen e vajosur dhe lëreni të bëjë punën e vet, e cila nuk është asgjë më shumë sesa thithja e vajit. Lëreni orizin në sipërfaqe për rreth 10 minuta dhe më pas hiqeni. Vazhdoni të lani tiganin ose enën tuaj me ujë të nxehtë dhe shumë detergjent.
Një zgjidhje tjetër e shkëlqyeshme është shtimi i kripës në vend të orizit. Edhe kjo bën një punë shumë të mirë. l.k/abcnews.al