Përveç shijes së tij të këndshme dhe freskuese, lëngu i freskët i portokallit ka shumë përfitime për shëndetin tonë.
Ushqyesit e tij lidhen me funksionimin e duhur të sistemeve të trupit dhe mbrojtjen ndaj sëmundjeve të ndryshme kronike, të tilla si vitamina C, kalium dhe acid folik.
Këtu janë tre arsye të rëndësishme për të përfshirë një gotë me lëng portokalli në rutinën tuaj ditore
Hidratim
Lëngu i portokallit është rreth 80% ujë. Kështu, mund të jetë një mënyrë e menjëhershme dhe e këndshme e hidratimit, duke parandaluar pasojat e pafavorshme edhe të një dehidrimi të lehtë, siç është tharja e gojës, dhimbja e kokës ose lodhja.
Mbrojtja antioksiduese
Lëngu natyral i portokallit ka një përmbajtje të shtuar të vitaminës C, e njohur për veprimin e saj antioksidant dhe anti-inflamator. Përveç kësaj vitamine, ajo gjithashtu përmban sasi të konsiderueshme të acidit folik, kalcium, magnez, fosfor dhe kalium, ndërsa përmban gjithashtu më shumë se 170 substanca me aktivitet antioksidant, të tilla si flavonoide dhe karotenoide, energjia e të gjithave duket se i jep fund efektet pozitive antioksiduese dhe anti-inflamatore të lëngut.
Tonik i menjëhershëm
Portokalli dhe lëngu i tij janë të dobishëm në të gjitha sëmundjet bronkiale dhe astmatike, si dhe në rastet e dobësisë, dhe konsiderohet tonik për zemrën dhe stimulues për qarkullimin. l.k/abcnews.al