Patatja është ndër perimet më të pasura me vlera ushqyese. Kjo perime fantastike, e cila përgatitet në qindra receta gatimi, krahas shijes së saj ka dhe shumë vlera shëndetësore për organizmin.
Por vlera edhe më të mëdha dhe mirëbërëse për organizmin ka lëkura e patates, e cila gabimisht përfundon në koshin e plehrave. Ky lëng rekomandohet për personat që vuajnë nga diabeti, problemet me zemrën, niveli i lartë i kolesterolit në gjak.
Agroëeb.org ju tregon si përgatitet lëngut të lëkurave të patateve dhe përdorimet e tij:
Lëngu i lëkurave të patateve përgatitet krejt lehtë.
Mjafton t’i vendosni lëkurat disa patateve mesatare me 1.5 kg ujë në një tenxhere dhe lërini të ziejnë përreth 20 minuta. Ky lëng mund të konsumohet si çaj për të përmirësuar qarkullimin e gjakut dhe enjtjeve të gjymtyrëve. Për këtë qëllim, ekspertët rekomandojnë pirjen e një deri në dy gotave me çaj në ditë.
Lëngun e patateve mund ta përdorni edhe kundër gurëve në veshka.
Lajini patatet me ujë të bollshëm dhe më pas futini në një enë të thellë ku duhet t’i mbani në ujë gjatë gjithë natës. l.k/abcnews.al