Produktet acide dhe alkaline përdoren të pabalancuara, dhe kjo çon në shumë probleme: ul imunitetin, formohen gurët në veshka dhe rritet rreziku i tumoreve malinje. Eleminimi i sëmundjeve dhe rivendosja e ekuilibrit natyror do të ndihmojë në kombinimin alkalik të përbërësve në dietë bën të mundur shmangien e rreziqeve të sëmundjeve.
Duke konsumuar më pak ushqime që formojnë acidin, ne ndihmojmë trupin tonë të ruajë ekuilibrin.
Për të ruajtur ekulibrin nuk duhet të mungojnë në dietën ushqimore, limonët, piperi i kuq, hudhra dhe avokado.
- Limonët
Edhe pse limonët kanë një shije acid, ato janë një nga ushqimet më formuese alkaline. Ky frut i thartë siguron lehtësim të menjëhershëm dhe të fuqishëm për hiperaciditetin dhe kushtet e lidhura me virusin, si dhe ftohjet, kollën dhe gripin.
- Piper i kuq
Konsiderohet si një nga ushqimet më alkalizuese, plus përmban enzima të domosdoshme për funksionin endokrin. I njohur për vetitë e tij antibakteriale, si dhe është një burim i shkëlqyer i vitaminës A, duke ndihmuar në luftimin e dëmtimit të radikalëve të lirë që çojnë në stres dhe sëmundje
- Hudhra
Hudhra është një nga ushqimet më të fuqishme nga të gjitha, e cila shpesh është në krye të listave të ushqimeve për përmirësimin e shëndetit të përgjithshëm, dhe është gjithashtu një ushqim i lartë me forma alkaline. Hudhra ndihmon në rregullimin e pH, por gjithashtu ofron një mori përfitimesh të tjera, duke përfshirë uljen e presionit të gjakut dhe kolesterolit, duke ndihmuar në parandalimin e ftohjes ose gripit, zvogëlimin e rrezikut të sëmundjeve të zemrës, parandalimin e kancerit dhe luftimin e infeksioneve bakteriale dhe kërpudhore.
- Avokado
Avokado është një ushqim i fuqishëm, ushqyes i dendur, alkalik. I ngarkuar me yndyrna të shëndetshme që mund të ndihmojnë në parandalimin e dhimbjeve të urisë në mes vakteve duke ju mbajtur të ndjeheni më të plotë dhe të kënaqur më gjatë, dhe, falë përmbajtjes së tij të lartë të acidit oleik, mund të ndihmojë në uljen e kolesterolit total