Është verë, stina kur mund ta trajtojmë veten me perime, fruta dhe manaferra të freskëta. Meqë ra fjala, disa prej tyre ngjajnë aq shumë sa shpesh i ngatërrojmë. Për shembull, jo shumë njerëz mund të dallojnë pjeshkën nga nektarina apo manaferrat nga manat.
Sot do të mësoni të dalloni manaferrat nga manit dhe të mësoni për vetitë e tyre të shëndetshme.
Dallimet kryesore midis manaferrave dhe manave
- Manat rriten në pemë, manaferra mbi shkurre.
- Gjerësia e manit është pothuajse e njëjtë me manaferrën, por gjatësia është pothuajse dy herë më e gjatë.
- Manat jo vetëm që janë më të gjata se manaferrat, por kanë edhe një formë më ovale.
- Manaferra janë më të shkurtra dhe më të rrumbullakëta se manat.
- Manaferra janë më të shndritshme se manat.
- Manat janë zakonisht më të ëmbla se manaferrat.
- Lëngu i manit njolloset shumë, ndryshe nga lëngu i manaferrës.
- Manat e këputura kanë një kërcell të gjelbër.