Prej kohësh dihet se pothuajse çdo përbërës në kuzhinë mund të përdoret në mënyra të ndryshme. Kur bëhet fjalë për makaronat, të gjithë e dimë se uji në të cilin janë gatuar nuk duhet hedhur sepse mund të përdoret për salcë. Por a e dini se uji në të cilin janë zier vezët mund të përdoret për bimë?
Domethënë, kalciumi kontribuon në forcimin e bimëve, i cili gjendet dhe në ujin ku keni zier vezët. Normalisht, duhet të prisni që uji të ftohet në temperaturën e dhomës përpara se të ujitni bimët. Nëse nuk jeni të sigurt nëse bima juaj ka mungesë kaliumi, kushtojini vëmendje simptomave të mëposhtme:
Bimët mund të kenë njolla të verdha dhe kafe në gjethe. Kalciumi i mjaftueshëm në tokë i bën bimët më pak të ndjeshme ndaj sëmundjeve dhe dëmtimeve. /abcnews.al