8 mënyra sesi kontakti i syve mund t’ju ndryshojë jetën

schedule15:58 - 23 Shkurt, 2021

schedule 15:58 - 23 Shkurt, 2021

Njerëzit zakonisht bëjnë kontakte me sy 30-60% të kohës ndërsa janë duke biseduar. Për të krijuar një lidhje të vërtetë emocionale, ky kontakt duhet të jetë deri në masën 70%. Më poshtë ne do ju tregojmë pse është i rëndësishëm kontakti me sy, që do ju bëjë të vlerësoni rëndësinë e të mësuarit të kësaj aftësie të rëndësishme të gjuhës së trupit.

1. Qëndroni më të vetëdijshëm

Në një konfigurim shoqëror, nëse shihni dikë që ju ngul sytë, ju mund të përqendroheni më shumë në veprimet tuaja. Mund të jetë një gjë pozitive nëse e merrni në mënyrën e duhur.

2. Krijon dhe thellon tërheqje

Kontakti me sy rrit vetëdijen për veten. Nëse shikoni romanticitet në sytë e të dashurit tuaj, do të ndjeni menjëherë flutura në stomak. Kjo është një ndjenjë kënaqësie për të dy. Bashkimi i një vështrimi të thellë, çon në një nivel tjetër. Lajmi i mirë është se kjo është provuar nga shkenca, informon abcnews.al.

3. Mbani mend më mirë fjalët

Pavarësisht nëse jeni duke biseduar me punëmarrësit tuaj të ardhshëm apo me me të dashurin tuaj, mbajtja e shikimit është shenjë besimi dhe sinqeriteti. Është një mënyrë efektive për t’u siguruar që ata t’i kushtojnë vëmendje dhe të kujtojnë atë që po thoni. Kjo teknikë mund të jetë po aq efektive nëse jeni duke bërë një prezantim biznesi ose po përpiqeni të bëni fëmijën tuaj të kuptojë diçka, informon abcneës.al.

4. Ndihmon njerëzit të të vërejnë dhe të të mbajnë mend

Mund ta keni vënë re sesi njerëzit e suksesshëm kanë një mënyrë të veçantë të gjesteve dhe shikimit të njerëzve ndërsa flasin. Gjuha e tyre e fortë e trupit është çelësi i suksesit Kërkimet shkencore kanë treguar se kontakti me sy, i shoqëruar me ndonjë lëvizje të papritur , mund t’i bëjë njerëzit t;ju mbajnë mend. Gjuha e fortë e trupit e shoqëruar me një vështrim të thellë ka një ndikim shumë të fortë tek një audiencë.

5. Është mënyra më e mirë për të dalluar një gënjeshtar

Shpesh e kemi dëgjuar shprehjes: “Më shih në sy dhe më thuaj të vërtetën”. Pra është e vështirë të thuash gënjeshtra duke e parë tjetrin në sy, por jo e pamundur. Por, kur përballen me kontakt të drejtpërdrejtë me sy, njerëzit priren të jenë më të sinqertë. Ne në subkoshiencën tonë e dimë që sytë flasin më shumë se fjalët, kështu që abstenojmë nga gënjeshtra ndërsa shikojmë drejt në sy në dikë, informon abcnews.al.

6. Mund të na bëjë të biem në dashuri

Disa nga skenat më romantike në filma janë ato kur personazhet shihen në sy. Ju mund të bini në dashuri me dikë thjesht duke parë në sytë e tij, por mund të mos jetë reciproke, sipas hulumtimit. Studiuesit duke përdorur kamera të fshehura zbuluan se nëse një burrë shikon një grua për më shumë se 8.2 sekonda, ka më shumë të ngjarë të dashurohet me të, krahasuar me atë nëse ai e shikon atë për më pak se 4.5 sekonda. Por kjo gjetje nuk qëndron për gratë. Pra, nëse jeni një grua dhe shihni një burrë që ju shikon për më shumë se 8,2 sekonda, thjesht dijeni se ai mund të ketë ndjenja për ju!

7. Tregon respekt dhe vlerësim

Kontakti me sy gjatë një bisede, është shenjë respekti dhe vlerësimi në shumicën e vendeve perëndimore, përfshirë dhe SHBA. Kjo gjithashtu tregon se ju e konsideroni personin që keni përballë. Nëse i shmangeni, njerëzit mund të mendojnë se jeni të pabesë, informon abcnews.al.

Sidoqoftë, kultura të ndryshme në Azi dhe Afrikë e konsiderojnë e shikojnë si ta pasjellshme kontaktin me sy mes shtresave të ndryshme shoqërore. Prandaj është e nevojshme të dini për kulturën dhe traditat e vendit në të cilin do të udhëtoni.

8. Mund t’ju ndihmojë të socializoheni në një grup të ri shoqëror

Ndonjëherë mund ta gjejmë veten në grupe njerëzish që nuk i njohim. Në këtë rast, është një ide e shkëlqyer kontakti me sy, për t’u socializuar.  Nëse krijoni kontakt me sy me dikë në një grup shoqëror, kjo tregon se dëshironi t’i afroheni këtij personi dhe të bëni një bisedë. Pra, është një mënyrë e mirë për të thyer akullin dhe për të formuar marrëdhënie kuptimplota./e.b-abcnews.al