8 fraza që ju bëjnë të dukeni të pasigurt

schedule11:42 - 13 Prill, 2021

schedule 11:42 - 13 Prill, 2021

Të gjithë kemi pasiguritë tona, por shfaqja e tyre tek të tjerët nuk është gjithmonë opsioni më i mirë. Megjithëse ky artikull nuk do t’ju ndihmojë t’i mposhtni këto pasiguri, mund të identifikoni frazat që “bërtasin” pasigurinë tuaj në botë.

Nuk dua të mburrem, por

Disa nga njerëzit më të pasigurt janë më të zëshmit. Njerëzit të cilët zakonisht mburren me veten e tyre nuk po mashtrojnë askënd.

Na vjen keq që ju shqetësova

Për pjesën më të madhe, fjala “më vjen keq” nuk duhet të përdoret në bisedat e përditshme. Nëse nuk i bëni padrejtësi askujt, ndaloni së penduari. Përdorni një sjellje të sigurt.

A mund të keni

Nëse keni nevojë për dikë që të bëjë diçka, kërkojeni me edukatë. Fjala “ndoshta” tregon se jeni nervoz kur i drejtoheni persinit tjetër dhe i jep fuqinë në bisedë.

A do të ishte e mundur

Në të njëjtën mënyrë dhe “ndoshta mundeni”, tregon se nuk jeni të sigurt në atë që po thoni.

Unë nuk jam ekspert por

Në vend që t’i tregoni dikujt që jeni i pakualifikuar, le ta vendosin vetë. Shumë njerëz që e përdorin këtë frazë në të vërtetë janë shumë të aftë por nuk kanë besim.

A mendoni se ai / ajo është më e bukur / më e mirë se unë?

Kjo frazë thuhet aq shpesh sa duhet të hiqni dorë menjëherë.

Shpresoj të jetë në rregull

Kur përfundoni një detyrë ose merrni një vendim pa u këshilluar me të tjerët, disa individë të pasigurt e përdorin këtë frazë, gjë që vë në pah pasigurinë.

Vetëm mendimi im

Nëse nuk keni thënë një fakt, të gjithë e dinë se ishte vetëm mendimi juaj. Shmangeni këtë frazë të pasigurt dhe përdorni terma bindës. /abcnews.al