7 gjëra që të gjithë duhet t’i dinë para se të mbushin 40-vjeç

schedule14:58 - 13 Shtator, 2021

schedule 14:58 - 13 Shtator, 2021

Jeta është ajo që ndodh kur jeni të zënë me planet tuaja. Një ditë kupton se po mbuish 40 vjeç dhe një dekadë e re është në horizont. Është koha për të vënë në praktikë gjithçka që keni mësuar nga të njëzetat dhe të tridhjetat. Bright Side rendit disa këshilla për ta bërë këtë udhëtim më të këndshëm.

Ju jeni ju, harroni të tjerët.

10 Things Everyone Should Know Before Turning 40

Ju jeni mjaft të mençur për të kuptuar se zgjedhjet tuaja të jetës varen nga ju. Për t’u ndier mirë, harroni çfarë thonë të tjerët. Bëni atë që është më e mira dhe mos i kushtoni vëmendje asaj që të tjerët thonë.

Lëreni dramën për telenovelat.

10 Things Everyone Should Know Before Turning 40

Kur jeni më të rinj, çdo pengesë duket sikur ju shkatërron dhe nuk do të mund të jeni në gjendje të ecni përpara. Sidoqoftë, rezulton se kjo ndjenjë trishtimi përfundimisht mund t’ju ndihmojë të ndiheni më mirë. Një përzierje emocionesh si lumturia dhe trishtimi mund të përmirësojnë mirëqenien mendore dhe t’i japin më shumë kuptim jetës sonë.

Merrni kohë për miqtë tuaj.

10 gjëra që të gjithë duhet t’i dinë para se të mbushin 40 vjeç

Bëjeni veten një përparësi dhe planifikoni sa më shumë takime me miq. Ju madje mund ta planifikoni atë si ” kohë terapie “.

Nuk ka një gjë të tillë si përsosmëria.

10 gjëra që të gjithë duhet t’i dinë para se të mbushin 40 vjeç

Kjo dekadë e re mund t’ju sjellë një ndjenjë fuqizimi. Nuk duhet të jeni perfektë, kështu që duhet të ndiheni rehat me veten tuaj.

Tregoni sa vleni.

10 gjëra që të gjithë duhet t’i dinë para se të mbushin 40 vjeç

Kur jeni të rinj, thuhet se duhet të punoni shumë dhe gjërat përfundimisht do të bien në vend. Por ndonjëherë duhet t’i bëni të ndodhin. Merrni pjesë në takime, jepni ide të reja. Do të habiteni me atë që mund të arrini.

Bëhuni gati të quheni “zonjë”.

10 gjëra që të gjithë duhet t’i dinë para se të mbushin 40 vjeç

Mund të jeni duke pritur në radhë në supermarket, duke mbajtur derën e ashensorit kur dëgjoni dikë të thotë fjalën “zonjë”. Ktheheni duke menduar se po flasin me dikë tjetër, por jo. Pavarësisht se kur ndodh, me siguri do t’ju ​​kapë në befasi. Është më mirë ta konsideroni atë një shenjë respekti dhe të mos e mendoni shumë.

Në fund të ditës, nuk ka vend si shtëpia.

10 gjëra që të gjithë duhet t’i dinë para se të mbushin 40 vjeç

Aktivitetet si rinovimi i disa mobiljeve të vjetra apo arritja e disa leximeve mund të bëhen pjesa më e mirë e ditës tuaj.